Externe

Brexit: Theresa May îşi trăieşte ultimele zile ca prim-ministru al Marii Britanii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Incapabilă să pună în practică Brexitul, Theresa May îşi trăieşte ultimele zile în fruntea unui guvern britanic care a părut în ultimele săptămâni ciudat de tăcut în ceea ce priveşte această chestiune, relatează vineri France Presse.

Numărătoarea inversă a început joi, când lidera conservatoare a fost constrânsă să accepte, în cadrul unei reuniuni cu responsabili parlamentari ai partidului său, să anunţe un calendar pentru alegerea unui nou lider al Partidului Conservator. Ceea ce înseamnă practic desemnarea unui nou premier al ţării.

Foarte criticată de luni de zile, Theresa May a reuşit să se menţină la putere în lipsa unui candidat dispus să rişte să preia dosarul spinos al Brexitului. Însă rezultatele catastrofale ale partidului său la alegerile locale din 2 mai şi sondajele dezastruoase în vederea alegerilor europene de săptămâna viitoare i-au pecetluit soarta.

„De data asta, este cu adevărat pe picior de plecare”, crede Tim Bale, profesor de ştiinţe politice la universitatea Queen Mary din Londra, care o vede „supravieţuind cu greu două sau trei săptămâni”. Din punctul de vedere al cotidianului The Telegraph, „toate lumea vorbeşte despre ea la trecut în mediul politic britanic”.
loading...

Comments are closed.