Politic

București – Chișinău: Mesajul lui Iohannis care-l va înfuria la culme pe Dodon!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele României, Klaus Iohannis le-a spus diplomaților români reuniți la București că parteneriatul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova continuă să fie pe primul plan, care urmărește apropierea de UE, chiar dacă nu este deloc ușor, transmite Deschide.md. Această declarație vine în contextul în care Președintele RM, Igor Dodon, este un promotor vehement al politicii de anulare a Acordului de asociere a Moldovei cu UE.

„Veți continua să acționați pentru consolidarea parteneriatelor bilaterale. Parteneriatul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova continuă să fie pe primul plan, care urmărește apropierea de UE, chiar dacă nu este deloc ușor”, a subliniat klaus Iohannis.

Un capitol aparte din discursul liderului de la București a fost dedicat preluării președinției consiliului UE de către România de la 1 ianuarie 2019.

„Parcurgem un moment dificil, care impune un angajement mai puternic al statelor europene.România este pe deplin angajată, la cel mai înalt nivel, în acest efort comun european, iar asumarea președinției este o provocare, dar, în același timp, pentru noi, o mare oportunitate. Avem ocazia de a demonstra, pentru prima dată de la momentul aderării, cum traducem în fapte viziunea politică a țării noastre. Că avem abilitatea de a gesiona agenda Consiliului în vederea identificării pozițiilor comune. Că avem capacitatea de a reprezenta Consiliul în dialogul cu celelalte insitutții europene. Că avem capabilitatea de a facilita dialogul cu partenerii săi externi. Timp de 6 luni, interesul național al României va fi acela de a lucra pentru consolidarea UE. În același timp, vom avea ocazia de a promova teme europene de interes pentru noi, pentru România. România a stabilit o serie de priorități pe care le va promova, în acord cu agenda Uniunii”, a spus Iohannis.

Aceasta este a patra Reuniune Anuală a Diplomației Române din mandatul lui Klaus Iohannis. Precizăm că deși este șeful statului de aproape 2 ani, Igor Dodon nu s-a întîlnit niciodată cu omologul său de peste Prut. În schimb, el a zburat de nenumărate ori la Moscova unde a avut întîlniri cu liderul rus, Vladimir Putin.

loading...

Comments are closed.