Alte știri

Bucureștiul anunță blocarea unor informații fake-news de pe un site care și-a clonat propriul conținut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorităţile au decis marţi, 5 mai, blocarea accesului utilizatorilor la conţinutul site-ului ortodox.info.ro, prin care ‘este continuată campania de dezinformare privind COVID-19 începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat, respectiv ortodoxinfo.ro.

Administratorul site-ului, cu un IP deţinut de o companie cu sediul în San Francisco şi găzduit de servere din afara României, anunţă că va muta din nou informaţia pe Ortodoxinfo.NET.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică noul site continuă seria de articole din categoria teoriei conspiraţiei, cu titluri alarmiste şi informaţii false şi oferă câteva exemple.

Un exemplu dat este articolul: ‘Nu vă fie frică de amenzi, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare! După perioada de urgenţă ele vor fi anulate!”, publicat în data de 25.04.2020, prin intermediul căruia, potrivit aprecierilor GCS, „se promovează ideea că cele peste 200.000 de amenzi au fost aplicate ilegal şi vor fi anulate după ieşirea din starea de urgenţă. Populaţia este încurajată să circule fără declaraţia pe proprie răspundere necesară părăsirii domiciliului, întrucât în situaţia în care vor fi amendaţi vor avea câştig de cauză, chiar în instanţă.

Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, ‘autorul articolului lansează ipoteza că numărul de amenzi aplicate în România, mult mai mare decât în alte state europene, are ca singur scop crearea unei stări de temere în rândul cetăţenilor, pentru a îi determina să rămână în case şi a le distrage atenţia, între timp implementându-se tehnologia 5G şi fiind pregătit un vaccin obligatoriu pentru toată populaţia, care să conţină un nano-cip ce interacţionează cu tehnologia menţionată, fiind invocată existenţa unei intenţii de manipulare la nivel mondial ”.

Un alt articol dat ca exemplu este cu titlul „Europa se REVOLTĂ împotriva arestării la domiciliu. Efectele izolării forţate sunt catastrofale pentru populaţie şi economie”, publicat în 26 aprilie, în care conform GCS „măsurile luate pe perioada stării de urgenţă sunt prezentate drept o încălcare a drepturilor omului şi se afirmă că izolarea forţată a oamenilor va determina episoade severe de depresie în rândul populaţiei”.

Furnizorii români de internet sunt obligaţi să blocheze accesul la acest site, în caz contrar riscând amenzi între 10.000 lei şi 70.000 de lei.

Sursa: mediafax.ro

loading...

Comments are closed.