Alte știri

Bunuri de peste opt milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI. Printre automobilele indisponibilizate este şi un Porsche Cayenne

Pinterest LinkedIn Tumblr

8 630 568 de lei este suma bunurilor indisponibilizate, săptămâna trecută, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) din cadrul CNA. Printre acestea sunt 11 terenuri agricole, șase mijloace de transport, șase încăperi locative şi nelocative şi un teren pentru construcţii. Bunurile au fost identificate şi sechestrate, în baza delegaţiilor procurorilor, în cadrul a două cauze penale, gestionate de către Procuratura Anticorupţie şi Procuratura Generală.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Printre cele mai scumpe bunuri, provenite din infracţiuni, este şi un automobil de lux de model Porsche Cayenne, fabricat în 2013. Bolidul a fost estimat la peste 700 000 de lei. Alte automobile, puse sub sechestru, sunt de model Dacia Duster şi Dacia Logan, fabricate în anii 2008, 2009, 2011 şi 2012, dar şi un WV T4 din 1996. În total, cele şase mijloace de transport au fost estimate la peste 1,3 milioane de lei.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenţia a elaborat nouă note analitice pe 45 de persoane şi a întocmit 14 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. Printre obiectele evaluate de ARBI se numără cinci automobile şi 17 imobile. În procedura ARBI se află 93 de delegaţii pe 63 de cauze penale în privinţa a 228 de subiecţi.

Amintim că, Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

loading...

Comments are closed.