CA a amendat patru posturi de televiziune cu 29 mii de lei

Patru servicii media de televiziune, ce au înregistrat devieri ale nivelului sunetului între emisiuni și publicitate, au fost amendate cu 29 000 de lei, în ședința de ieri a Consiliului Audiovizualului.

Astfel, ”ZONA M” cu 52 de devieri ale nivelului tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, programele audiovizuale, cu deviația maximă de -6.9 unități de tărie sonoră și cea medie de -3.2 unități, a fost amendată cu 9 000 de lei.

”PRO TV Chișinău”, care a avut cele mai multe devieri – 99, însă deviația medie fiind mai mică -2.1 unități de tărie sonoră, a fost sancționat cu 8 000 de lei.

Posturile regionale ”SOR-TV” și ”AXIAL TV” cu 22 și, respectiv, 7 devieri ale ale sonetului, deviația medie de -2.73 unități și -4.03 unități, s-au ales cu amenzi de 6 000 de lei fiecare.

Serviciul media regional ”TV Elita”, cu cele mai mici deviații, nu a fost sancționat. În același timp, ”ALBASAT” a respectat prevederile referitoare la tăria sonoră.

Tot în ședința de ieri, membrii CA au dispus un nou control pe tăria sonoră pentru posturile: ,”Canal Regional”, ”Cinema 1”, ”Mega TV”, ,”TV-Drochia”, ,”N4″ și ,”Noroc TV”.

Total
0
Shares
Total
0
Share