Social

Câinii maidanezi din capitală vor fi sterilizaţi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câinii fără adăpost de pe străzile municipiului Chişinău vor fi sterilizaţi, iar animalele bolnave vor fi eutanasiate. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, care a specificat că în curând în oraş va fi deschis un centru special, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, centrul în cadrul căruia vor fi angajaţi veterinari ar putea fi deschis în mai puţin de o lună. „De aproximativ patru luni se lucrează la crearea unui serviciu municipal care să se ocupe de problema câinilor maidanezi. Se munceşte la construcţia volierelor, iar cabinetul medical, în proporție de 80%, a fost deja echipat. Urmează să procurăm medicamentele și să obținem autorizația de la ANSA pentru a începe să activăm”, a spus Codreanu.

Oficialul a specificat că în acest centru animalele vor fi supuse unui tratament postoperator după care vor fi eliberate. El a adăugat că în anul curent Consiliul Municipal a alocat un milion de lei pentru amenajarea terenurilor destinate câinilor fără adăpost.

Structurile competente din cadrul primăriei nu au putut spune care este numărul maidanezilor din municipiul Chişinău.

loading...

Comments are closed.