Alte știri

CALCULE: Cât a donat fiecare deputat din Parlamentul Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului, a transmis Parlamentul Republicii Moldova.

Banii acumulați urmează a fi transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, iar destinatarii sunt Spitalul clinic de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” și Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituțiile sunt printre cele mai solicitate în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus COVID-19.

Suma acumulată de angajații Secretariatului Parlamentului, deputați, angajați din cadrul cabinetelor deputaților și comisiilor constituie 684,294 mii lei, inclusiv:

  • Secretariatul Parlamentului – 106 864 lei;
  • Fracțiunea PSRM – 528 973 lei;
  • Fracțiunea PDM – 15 360 lei;
  • Fracțiunea Acum Platforma DA – 6 298 lei;
  • Fracțiunea Partidul ȘOR – 4 101 lei;
  • Fracțiunea PAS Blocul ACUM– 8 179 lei;
  • Deputatul independent Alexandru Oleinic – 14 519 lei

Parlamentul nu a publicat careva informații despre donațiile făcute de către deputații Grupului ”Pro Moldova”, precum nici despre banii oferiți de al doilea candidat independent.

Potrivit calculelor, cei mai zgârciți au fost deputații Partidului Platforma DA, ei donând doar câte 572 de lei fiecare. Pe locul doi s-au clasat deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu, cu câte o donație simbolică în mărime de 584 lei/deputat. Pe locul al 3-lea, potrivit calculelor, s-au clasat deputații din Partidul Șor, fiind urmați de deputații PDM.

La polul opus, cel mai darnic deputat a fost Alexandru Oleinic, a donat 14 519 lei, fiind urmat de către deputații socialiști.

Citește și: Cu aproape 2 milioane de lei pe contul bancar, PAS anunță că a donat doar 300 de mii de lei

loading...

Comments are closed.