Social

Căldurile nu ne părăsesc! Codul galben de caniculă a fost prelungit de meteorologi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit astăzi Codul Galben de caniculă, care va fi valabil în perioada 17-18 august, în regiunile de centru şi sud ale ţării, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17-18 august, predominant în raioanele centrale și de sud, temperatura  aerului va atinge valori de 33-34 grade Celsius, ziua. Noaptea, termometrele vor indica până la 21 de grade Celsius.

În nord, valorile termice vor înregistra cu câteva grade mai puţin, însă de asemenea la limite caniculare. Totodată, în zona de nord, pe parcursul săptămânii curente sunt posibile ploi cu descărcări electrice. Până la finele săptămânii,  ploi de scurtă durată, izolat, sunt posibile şi în sud şi centru.

În context, medicii atenţionează persoanele cu boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare, femeile însărcinate, vârstnicii şi copiii să evite în perioada toridă a zilei ieşirile în aer liber. De asemenea, pe vreme caniculară nu este recomandat consumul de băuturi alcoolice, cafea în exces, mâncarea grasă şi consistentă, dându-se preferinţă fructelor, legumelor, ceaiurilor şi bucatelor uşoare, vegetale, precum şi vestimentaţiei de culori deschise, de dorit din pânză naturală.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

loading...

Comments are closed.