Calitatea apei din lacurile din Chișinău nu corespunde standardelor sanitare

Calitatea apei lacurilor din municipiul Chișinău nu corespunde standardelor sanitare, iar responsabilii de la Centrul de Sănătate Publică atenționează că scăldatul este periculos, scrie Radiomoldova.md

Aceștia au mai precizat pentru postul nostru de radio că au fost identificați helminți în spațiile de odihnă din preajma lacurilor, de aceea recomandă populației să evite contactul direct cu nisipul.

Calitatea apei nu permite scăldatul în lacurile monitorizate din aria municipiului Chișinău, a declarat pentru Radio Moldova ofițerul de presă al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi din Capitală, Victor Nichitaș.

„Întreprinderea municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi nu recomandă scăldatul în aceste lacuri. Centrul de Sănătate Publică spune că rezultatul analizelor artă că nu recomandă scăldatul”, a menționat Victor Nichitaș.

Lacurile din municipiul Chișinău nu au fost curățate de mai bine de 25 de ani, a menționat medicul specialist al Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Tudor Puiu.

Specialistul în sănătate publică mai spune că în nisipul din preajmă unora dintre ele au fost depistați helminți. Astfel, în aceste locuri este necesară respectarea strictă a regulilor de igienă.

„Avem două lacuri de importanță națională, Vatra și Vadul lui Vodă. Vatra, Valea Morilor și Râșcani, în nisip au fost depistați helminți. Canalizarea, deșeurile menajere solide, nu recomandăm populației scăldatul. Aceste lacuri nu au fost curățate mai mult de 25 de an”, a spus Tudor Puiu.

Potrivit reprezentantului Centrului de Sănătate Publică Chișinău, probele de apă se iau lunar, din luna mai până în septembrie. Totuși, acestea se pot modifica după fiecare ploaie.

Total
0
Shares
Total
0
Share