Căminul nr.1 al UTM a fost scos din carantină

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova a ieșit, astăzi, din regimul de carantină, care a fost instituit 14 zle în urmă, cu acordul specialișii de la Agenția Națională pentru Sănătate.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, pe perioada regimului de carantină, starea de sănătate a studenților a fost monitorizată. Pănâ astăzi, nicio altă persoană nu a fost confirmată cu Covid-19.

Administrația UTM îndeamnă studenții să stea acasă, în continuare, în perioada de criză pentru a ne salva pe noi, dar și medicii care acum luptă fără pauze.

Căminul s-a aflat în carantină timp de 14 zile, în urma diagnosticării unei studente cu coronavirus. Aceasta este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din R. Moldova, răpusă de virusul Covid-19.

Totodată, la o zi de la confirmarea infecției cu Covid-19 a tinerei, alți 25 de studenți au fost transportați la spital cu febră. După prelevarea probelor, nicio altă persoană nu a primit un rezultat pozitiv, drept urmare tinerii au plecat acasă, în autoizolare.

Ieri, Republica Moldova a înregistrat cu număr de record de cazuri confirmate cu Covid-19, după ce 70 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Bilanțul cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 423.

Citește și: Fabrica de sticlă din Chișinău donează 400 mii lei pentru lupta cu coronavirusul

Total
0
Shares
Total
0
Share