Politic

Campanie de propagandă declanșată de Usatîi în presa rusă împotriva Republicii Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova a devenit ținta unei ample campanii de propagandă desfășurate în presa de la Moscova. Campania în care este atacată Republica Moldova este dirijată și finanțată de Renato Usatîi.

Campania de propagandă din presa de la Moscova cuprinde o serie de articole denigratoare la adresa Chișinăului (https://regnum.ru/news/polit/2369665.html; https://life.ru/t/главное/1079681/shmarovoz_i_kuklovod_oligharkh_kotoryi_mieniaiet_moldavskikh_priezidientov), în care autorii se arată deranjați de faptul că guvernarea de la Chișinău „s-ar fi vândut Occidentului, fapt care prejudiciază interesele Rusiei, Transnistriei și poporului moldovenesc”.

Totodată, autorii materialelor propagandistice se arată profund deranjați de recenta vizită a lui Vlad Plahotniuc la Washington, unde a avut mai multe întâlniri cu oficiali americani.

De notat că atacurile furibunde din presa rusă vin la o săptămână după promulgarea de către spikerul Andrian Candu a legii anti-propagandă votată de Parlamentul de la Chișinău, care vine să excludă din spațiul informațional moldovenesc buletinele de știri și emisiunile TV propagandistice produse la Moscova.

Legea care urmează să intre în vigoare la începutul lunii februarie a putut fi promulgată doar după suspendarea președintelui pro-rus Igor Dodon de către Curtea Constituțională, fapt care a trezit furia Kremlinului și a partidelor pro-ruse de la Chișinău, atât PSRM, cât și partidul lui Renato Usatîi. Campania de propagandă finanțată de Usatîi, considerat agent al serviciilor speciale rusești, vine în calitate de reacție după adoptarea și promulgarea legii anti-propagandă de către puterea de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.