Politică

Când erau în opoziție cereau reducerea numărului de ministre, ACUM vor să mărească numărul ministerelor în Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până în 2016, în Guvernul Republicii Moldova erau 16 ministere. Dumitru Alaiba (PAS) scria pe blogul său în 2015 că numărul ministerelor trebuie redus. Cu un an mai târziu, premierul Pavel Filip a inițiat reforma guvernului și cele 16 ministere au fost comasate în doar 9 – așa cum este până în prezent. După ce a revenit la putere, Maia Sandu vrea să mărească numărul ministerelor.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea reveni la forma inițială, de până la reforma administrației implementată de Guvernul Filip, când existau două instituții separate: Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Despre aceasta a declarat astăzi prim-ministra, Maia Sandu, în cadrul prezentării noii ministre, Ala Nemerenco, angajaților instituției.
 

„E opinia mea personală, dar eu o să optez pentru separarea acestor două ministere. Sunt agende complicate pe fiecare din dimensiuni. Avem o sumedenie de probleme. Ceea ce vă promit e să avem o discuție și să corectăm acestă decizie pe care o consider neinspirată”, a declarat Maia Sandu.

Mai jos vedeți dovada că cei din PAS singuri doreau mai puține ministere, ACUM însă vor mai multe. Sau poate doresc să ofere funcții de conducere la mai mulți membri de partid?!

loading...

Comments are closed.