Social

Când va avea loc redeschiderea străzii Albișoara, în perimetrul bd. Gagarin – str. Ismail

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul tronson de reabilitare a carosabilului din strada Albișoara, în perimetrul bd. Iuri Gagarin – str. Ismail, va fi redeschis odată cu aplicarea marcajului rutier și finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei, conform proiectului aprobat. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul Ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

De asemenea, din cauza lipsei marcajului rutier pe carosabilul nou renovat, șoferii comit încălcări ale regulamerntului circulației rutiere, în special a regimului de viteză. În acest sens, pe parcursul ultimelor zile, reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare au întocmit mai multe procese verbale de contravenție.

Totodată, în perimetrul bd. Iuri Gagarin – str. Ismail, serviciile municipale de profil:  „Î.M. Regia Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” etc., continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii străzii. Astfel, o eventuală deschidere a circulației rutiere ar încetini activitatea muncitorilor pe șantier.

Strada Albișoara va fi renovată etapizat, iar proiectul prevede asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului public stradal, a rețelelor de apeduct și termoficare, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare. De asemenea, va fi curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale.

Citește și: Ion Ceban a promis că strada Albișoara va fi complet restaurată pînă la sfîrșitul anului

loading...

Comments are closed.