Politic

Candidatul PUN, Vlad Țurcanu, se retrage în favoarea lui Grigore Cobzac

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul desemnat de Partidul Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, care încă nu a depus semnăturile pentru a fi înregistrat în cursa electorală, a anunțat că se retrage în favoarea lui Grigore Cobzac, care intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, scrie  ZdG.md.

Anunțul  a fost făcut de Octavian Țîcu, care a declarat că PUN nu și-ar dori să împiedicile șansele lui Grigore Cobzac de a ajunge în legislativ dându-i șanse astfel candidatului socialist.

PUN îl va susține necondiționat pe Grigore Cobzac, care are cele mai multe șanse de a învinge candidații PSRM și PDM. Nu ne dorim să rupem voturile pentru victoria unui candidat proeuropean, cu convingeri românești”, a declarat Țîcu.

Amintim că Grigore Cobzac a anunțat că intenționează să candideze independent, chiar de la alegerile parlamentare a participat alături de formațiunea  condusă de Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate. Președintle Partidului Platforma „DA”, Andrei Năstase, a declarat că Cobzac ar fi fost unul dintre candidații puși în discuție de ei pentru a fi candidatul comun al fostului Bloc ACUM, însă PAS nu l-a susținut, propunând-o pe Olesea Stamate.
Presa din Moldova a scris, că această decizie a PAS, ar provocat fisuri pe interior împărțind membrii în tabăra lui Cobzac și cea care o susțin pe Olesea Stamate.

Citește și: Veniturile Olesei Stamate, candidata PAS la Hâncești: salarii grase și conturi burdușite cu euro

 

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.