Candidatul PUN, Vlad Țurcanu, se retrage în favoarea lui Grigore Cobzac

Vlad Țurcanu, PUN, Partidul Unității Naționale, circumscripția 38, alegeri repetate Hîncești, candidatul PUN pentru Hîncești, alegeri 2020, a2020

Candidatul desemnat de Partidul Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, care încă nu a depus semnăturile pentru a fi înregistrat în cursa electorală, a anunțat că se retrage în favoarea lui Grigore Cobzac, care intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, scrie  ZdG.md.

Anunțul  a fost făcut de Octavian Țîcu, care a declarat că PUN nu și-ar dori să împiedicile șansele lui Grigore Cobzac de a ajunge în legislativ dându-i șanse astfel candidatului socialist.

PUN îl va susține necondiționat pe Grigore Cobzac, care are cele mai multe șanse de a învinge candidații PSRM și PDM. Nu ne dorim să rupem voturile pentru victoria unui candidat proeuropean, cu convingeri românești”, a declarat Țîcu.

Amintim că Grigore Cobzac a anunțat că intenționează să candideze independent, chiar de la alegerile parlamentare a participat alături de formațiunea  condusă de Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate. Președintle Partidului Platforma „DA”, Andrei Năstase, a declarat că Cobzac ar fi fost unul dintre candidații puși în discuție de ei pentru a fi candidatul comun al fostului Bloc ACUM, însă PAS nu l-a susținut, propunând-o pe Olesea Stamate.
Presa din Moldova a scris, că această decizie a PAS, ar provocat fisuri pe interior împărțind membrii în tabăra lui Cobzac și cea care o susțin pe Olesea Stamate.

Citește și: Veniturile Olesei Stamate, candidata PAS la Hâncești: salarii grase și conturi burdușite cu euro

 

Total
0
Shares
Total
0
Share