Politic

Candu către Maia Sandu: în ce relatie sunteți cu oligarhul Ablyazov și fundația acestuia?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu prin intermediul unei postări pe Facebook a oferit o întrebare Maiei Sandu, cu privire la relațiile acesteia cu Ludmila Kozlovska care recent a fost expulzată din Uniunea Europeană și Fundația Open Dialog, condusă de aceasta.

Andrian Candu încearcă să obțină un răspuns de la Maia Sandu la informațiile apărute în presă cu privire la relațiile PAS și Fundația Open Dialog condusă de Ludmila Kozlovska și finanțată de oligarhul kazah, Muhktar Ablyazov, folosind arealul de habitare a liderei PAS, rețeaua de socializare Facebook.

Doamna Sandu, răspundeți totuși, va rog, în ce relatie sunteți cu oligarhul Ablyazov și fundația acestuia? Cate beneficii, inclusiv financiare, ați avut de la colaborarea cu ONG-ul finanțat de acesta și reprezentat de Liudmila Kozlovskaya? Știm de la reprezentanții Comisiei Europene cât de deranjați sunt de aceste informații, însă poate răspundeți cetățenilor la aceste întrebări?” scrie președintele Parlamentului pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, președinta Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska a fost introdusă la cererea autorităților poloneze în lista neagră al Schengen Information System. O explicație oficială încă nu a venit, dar din cele expuse de unii eurodeputați polonezi și reieșind dintr-un raport prezentat la Parlamentul European cu privire la fundația Open Dialog, reiese că acest ONG este finanțat din banii oligarhilor ruși, mai exact fratele Ludmilei Kozlovska, Piotr care este proprietarul unei uzine de fabricare a submarinelor militare rusești „Mayak” cu sediul central în Crimeea.

Amintim că Ludmila Kozlovska a devenit cunoscută în Republica Moldova datorită lobby-ului făcut la Bruxelles pentru partidele de opoziție din Republica Moldova. În luna mai 2017, Maia Sandu și Andrei Năstase au fost prezenți la conferința Open Dialog. În mai multe poze alături de Maia Sandu, Andrei Năstase împreună cu deputații din Parlamentul European apare și Ludmila Kozlovska.

loading...

Comments are closed.