Politic

Candu: Din cauza hărțuielilor, Moldova a pierdut șansa ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub la nivel internațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Democratul Andrian Candu, regretă că Miliardarul Nathaniel Rothschild renunță la Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta dă vina pe fostul Guvern că au hărțuit tranzacția iar Moldova va avea de pierdut din această retragere.

Într-o postare de pe Facebook, Andrian Candu, regretă că familia Rothschild au anunțat că renunță la ideea de a procura Avia-Invest, compania care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Democratul consideră că astfel Moldova pierde atragerea de investiții ceea ce ar fi adus Aeroportul la un nivel internațional.

„Republica Moldova a avut posibilitatea ca un investitor cu renume, de talie mondială să aducă investiții occidentale, astfel ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub în regiune sau chiar la nivel internațional”, scrie Andrian Candu pe pagina sa de facebook.

Totodată, Candu consideră că de vină sunt doar fostul Guvern condus de Maia Sandu, care pe lângă hărțuieli și instabilitate au cedat cu bună știință rușilor, obiectivele ce țin de securitatea statului. Făcând referire probabil la auditele și presiunele pe care le-au făcut Guvernul condus de Maia Sandu, la momentul anunțului făcut de NR Investments Ltd, compania condusă de Nathaniel Rotschild, că intenționează să cumpere Avia Invest.

Atunci fostul ministru al Economiei, Vadim Brânzan, a declarat că ar fi avut numeroase întâlniri cu reprezentanții NR Investments Ltd, prin care au încercat să-i sperie comunicându-le despre posibilele probleme legate de concesionarea Aeroportului către Avia Invest. Tot în acele momente și Procuratura Generală a inițiat procedura de a bloca posibilitate de a se ceda cotele în capitalul Avia Invest.

„Țara noastră a pierdut această posibilitate și nu doar, din cauza hărțuielilor, a instabilității și a incapacității statului de a securiza investițiile. Din naivitate sau cu buna știință a pro-europenilor care au preluat guvernarea în luna iunie, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, aeroportul a ajuns sub influența Rusiei.” menționează Candu.

Andrian Candu spune că astfel Moldova intră în poziția de „zonă gri” din care nu va putea cunoaște dezvoltare și evoluție.

Telegraph.md amintește că recent a apărut un comunicat al Companiei NR Investments Ltd din jurisdicția Guernsey, o insulă din Canalul Mânecii, prin care a anunțat că renunță la cota de 95 % din compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău.

 

loading...

Comments are closed.