Politic

Candu îl citează pe Eminescu în Parlamentul de la București: „Nu voim s-auzim de nici un aranjament cu Rusia”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi are loc ședinţa solemnă în Parlamentul de la Bucureşti, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La eveniment a participă și preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, care a rostit un discurs de la tribuna centrală.

Candu și-a început cuvîntarea citându-l pe mare poet român Mihai Eminescu: „Nu voim s-auzim de nici un aranjament cu Rusia, nu-i concedem dreptul de a trata în numele nostru, căci n-am însarcinat-o nici noi cu aceasta, nici puterile europene”.

Președintele Parlamentului RM a mai spus că a trecut vremea produrilor de flori, e timpul podurilor de piatră peste malurile Prutului. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea construirii unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Chișinăul de București.

Oficialul și-a încheiat discursul cu versurile marelui Dumitru Matcovschi: „Trecută prin foc și prin sabie, / Furată, trădată mereu, / Ești floare de dor, Basarabie, / Ești lacrima neamului meu”. 

Menționăm că Andrian Candu este însoțit la București de mai mulţi deputaţi și miniștri moldoveni.

moldova romania, andrian candu, chisinau bucurestiandrian candu, discurs parlament bucuresti, 27 martie 2018

parlament bucuresti, andrian candu, partidul democrat din moldova, pdm vlad plahotniuc,Telegraph amintește că pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării de la Chișinău a votat Unirea Basarabiei cu România. Națiunea a rămas unită doar 22 de ani.

loading...

Comments are closed.