Politic

Candu, în presa internațională: Rusia va încerca să se implice în alegerile din Moldova din 2018!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu afirmă că Rusia va încerca să se implice și mai mult în treburile interne ale Moldovei înaintea alegerilor parlamentare, care vor avea loc la toamnă. Candu a vorbit pe această temă cu jurnaliștii de la Associated Press.

Șeful Legislativului de la Chișinău a cerut cu această ocazie Moscovei să respecte Moldova și să nu-și mai bage nasul în politica de la noi.

„Forțele proeuropene de al Chişinău sunt îngrijorate de acțiunile agresive ale Rusiei și a cerut ajutorul partenerilor străini pentru a le ține piept. Ieri, Parlamentul a adoptat o declarație prin care condamnă atacurile Rusiei asupra securității informaționale și acuză serviciile secrete de la Moscova că finanțează partide politice din Moldova. În semn de protest, deputații socialiști au părăsit sala de ședințe”, a declarat Candu.

Jurnaliștii americani au mai scris și despre tensiunile diplomatice din anul trecut dintre Chişinău și Moscova, dar și despre dosarul „Laundromat”, privind spălarea a peste 22 de miliarde de dolari din Rusia prin intermediul băncilor moldovenești.

Potrivit Associated Press, relațiile bilaterale au început să se deterioreze în 2014, când țara noastră a semnat Acordul de Asociere cu UE.

loading...

Comments are closed.