Politic

Candu: Spuneți-le celor din Blocul Șomerilor ACUM că deja multe medicamente sunt gratuite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderii Blocului ACUM au promis că dacă vin la guvernare vor reduce cu 25% cheltuielile la medicamente. Drept reacție, președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a amintit că de la 1 februarie curent, cetățenii din Moldova deja beneficiază de o listă de medicamente gratuite.

„Dragi prieteni, spuneți-le cineva celor din Blocul Șomerilor ACUM, că este foarte straniu să propui 25% reduceri la medicamentele esențiale, când deja multe din ele sunt gratuite”, a scris democratul pe Facebook.

Candu spune că dacă Năstase și Maia Sandu ar ști să mai citească (pe lângă faptul că nu lucrează) sau pur și simplu ar intra într-o farmacie, ar afla că:

– în Republica Moldova sunt 148 de denumiri comune internaționale de medicamente (aproximativ până la 4,600 de denumiri comerciale înregistrate în Moldova), care sunt compensate 100% de stat (adică gratuite), sau parțial compensate, în baza rețetei eliberate de medicul de familie;

– pentru copiii până la 18 ani, toate medicamentele incluse în lista medicamentelor compensate (afișate în fiecare lună pe site-ul CNAM), sunt obținute gratuit în baza unei rețete eliberate de medicul de familie (100% compensate).

Site-ul CNAM cu informație la acest subiect: https://bit.ly/2MHpAHY și cu Lista de medicamente aici: https://bit.ly/2FXg1Ev

loading...

Comments are closed.