Politic

Capitala este în prag de o catastrofă ecologică, se revoltă Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se arată extrem de îngrijorat de situația ecologică din Chișinău și consideră că este nevoie de o soluție urgentă pentru a rezolva problema creată la Stația de epurare pe parcursul ultimilor ani, pentru a evita o catastrofă epidemiologică.

Primarul orașului Chișinău a întreprins recent mai multe vizite la depozitele de stocare a nămolului și a constatat că situația este una gravă.

„Din noiembrie tot avem în vizită specialiști din diverse țări, Rusia, România, Polonia, Turcia, Germania, Belarus care sunt gata să ne ajute, au luat probe și ne-au comunicat că o așa situație gravă nu au întâlnit nicăieri în Europa și în zona CSI.” , a comunicat Ion Ceban.

Primarul este de părere că acest lucru s-a întâmplat din cauza iresponsabilității și nepasării autorităților din ultimii ani și că soluțiile identificate anterior nu au funcționat decât pentru o perioada scurtă, iar acum este nevoie de o soluție urgentă pentru a rezolva problema.

„Astfel, până la 1 martie, Apă-Canal Chișinău, în urma consultărilor cu experții străini, va veni cu un plan pentru lichidarea mirosurilor neplăcute și evitarea agravării situației.” , a declarat edilul Capitalei.

Citește și: O nouă linie de troleibuz în Chișinău. Anunțul Primarului Ion Ceban

 

 

 

 

loading...

Comments are closed.