Caracatița PL, sau cum tandemul Ghimpu-Chirtoacă ne au de fraieri!

Get Premium, Administrația de Stat a Drumurilor, Regia Autosalubritate, familia lui Dorin Chirtoaca, sotia lui Chirtoaca, Dorin Chirtoaca in compania unei blonde, fratele lui Dorin Chirtoaca, afacerile Partidului Liberal, Simion Ghimpu, Noroc TV, Radio Noroc, Consiliul Municipal Chisinau
 

”Parstar Petrol”, „Get Premium” SRL și „Eurosim” SRL, cele 3 companii prin care sa supt bani din bugetul de stat și Primăria municipiului Chișinău!

Să le luăm pe rând.

„Eurosim” SRL” companie fondată de Mihai Ghimpu  în anul 2000 împreună Veaceslav Ceban  și Iurie Aramă, la care liderul PL deține 34 % de acțiuni, iar pertenerii săi de afaceri, câte 33% acțiuni fiecare, devine brusc în 2011, o companie care câștigă o serie de licitații cu instituțiile de stat și municipale controlate de PL, pentru a livrare de carburanți! În 2011, firma companie semnează un contract cu Ministerul Tineretului și Sportului, condus pe atunci de liberalul Ion Cebanu, prin care vinde produse petroliere în valoare de 135.000 de lei. În același an, Eurosim a livrat carburanți și pentru Agenția Turismului, în sumă de 78.000 de lei.

O altă companie  care a stat bine pe lângă instituțiile de stat și municipale controlate de PL e celebra ”Parstar Petrol” fondată de Veaceslav Ceban (41 % acțiuni), Iurie Aramă (41 % acțiuni), ambii parteneri de afaceri a lui Mihai Ghimpu și Ion Putină (18 % acțiuni).

Astfel doar în 2011 compania obținute venituri de 457 de milioane de lei, dintre care cei mai fideli clienți sunt:
1) Administrația de Stat a Drumurilor, instituție subordonată MTID, ministru PL, Anatol Șalaru – 25 milioane lei;
2) Î.S. CFM, subordonată aceluiași minister –  135 de milioane de lei;

Eurosim, afacere petroliera, afacerile lui Ghimpu, afacerile PL, corupti, investigatie jurnalistica, Partidul Liberal, Alina Zotea, Valeriu Munteanu, Anatol Salaru, Parstar Petrol, Eurosim SRL, Ion Cebanu, Veaceslav Ceban, Get Premium, Parcul urban de autobuse, sediul PL, Regia Autosalubritate

În perioada anilor 2009-2010, compania semnează un contract cu Î.M. „Parcul urban de autobuze”, subordonată Consiliului Municipal Chișinău în valoare de 60 milioane lei !
Un an mai târziu Curtea de Conturi stabilește în urma unei analize că  Parstar Petrol a oferit  prețuri mai mari pentru motorina livrată Parcului Urban de Autobuse în mediu cu 0,28 lei mai mult pentru un litru ca S.A. „Tirex-Petrol”, aducând astfel un prejudiciu de 817,2 mii de lei!

În 2013, în luna februarie își face apariția o altă firmă, care la fel de rapid devine favorita instituțiilor pe care PL le controlează.
Get Premium, companie fondată de același partener de afaceri a lui Mihai Ghimpu, Veaceslav Ceban, care deține 99,9% din capitalul social, tot el, fostul administrator al Parstar Petrol, și pe Viorel Popescu, 0,09%. Important de notat aici că adresa juridică a Companiei Get Premium se afla inițial de pe str. București 87, apartamentul NR. 3, care  aparține firmei „Eurosim” SRL, clădire care a fost cândva și sediul PL. Acum Get Premium își are adresa pe str. Şciusev 94.

Din 2014, această companie devine practic înlocuitoarea companiei Parstat Petrol și câștigă contracte generoase.
Primul contract pe care îl semnează noua companie e cu Intreprinderea pentru Silvicultura Telenesti, subordonată Ministerului Mediului, care procură între anii 2014-2016 (miniștri Gheorghe Șalaru, Valeriu Munteanu), carburanți de  1 300 6114 lei. Mai departe și mai vessel, urmează o serie de contracte semnate cu:
1) Regia Autosalubritate, subordonată CMC, contracte în anii 2015 și 2017 în sumă de 27 056 000 lei
2) Î.M. “Parcul urban de autobuze” din 2014 pînă în 2017, semnează cite un contract de aproximativ 35-40 milioane de lei pe an.
3) În 2015, CFM, condusă de Iurie Topală, membru PL,  achiziționează produse petroliere  în valoare de 60 milioane de lei
4) Edilitate SA, la fel subordonată CMC, între anii 2013-2016, semnează contracte de 5,9 milioane lei !
5) Exdrupo, contract de 8,6 milioane de lei, în aceeași perioadă, 2013-2016 !
Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca, afacerile PL, companie petroliera, afacerile lui Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca la Primarie

Un mic calcul ne arată că companiile controlate și afialiate liderului PL, Mihai Ghimpu au câștigat în această perioadă contracte cu instituțiile de stat ori municipal, de aproximativ jumătate de milliard de lei !
Despre cum a ajuns Mihai Ghimpu să controleze Radio Noroc și Noroc TV, dar și despre compania Anda SRL, firma care se ocupă de distribuirea  apei minerale Borsec în Moldova, și care e deținută de Ion Chirtoacă(34%) tatăl lui Dorin Chirtoacă, fratele lui Mihai Ghimpu, Simion Ghimpu, (33%) și soţia lui Mihai Ghimpu, Dina Ghimpu (33%), într-o altă investigație!

Total
0
Shares
Total
0
Share