Social

Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor: 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 20 de autospeciale de intervenție ale salvatorilor și pompierilor aranjate cu luminițe și decorate cu ornamente au pornit încă de aseară într-o Caravană de Crăciun prin mai multe raioane ale țării. Primul popas participanții la Caravană l-au făcut în Piața Marii Adunări Naționale, unde mașinile au fost instalate pentru a fi admirate de toți doritorii, comunică MOLDPRES.

În PMAN Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor a fost așteptată de sute de oameni care au venit cu familiile și cei apropiați. La ceremonia oficială de lansare a evenimentului a participat prim–ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, dar și conducerea IGSU.

După alocuțiunile oficialilor pompierii au organizat concursuri pentru copiii veniți la distracție. Finaliștii au fost răsplătiți cu dulciuri și cadouri, printre care stingătoare, detectoare de fum și material informativ de prevenire a riscurilor. Tot în seara zilei de 24 decembrie salvatorii au desfășurat un flash-mob prin care au arătat intervenția tuturor subdiviziunilor pe sfere de activitate. După finalizarea evenimentului, oamenii au făcut poze cu autospecialele decorate, iar Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor s-a pornit cu cadouri pentru micuții pacienți de la Institutul Oncologic din capitală.

Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor va continua și astăzi în multe raioane ale țării, unde mai mulți copii se vor bucura de cadouri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI desfășoară Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor pentru al patrulea an consecutiv. Evenimentul are drept scop prevenirea situațiilor de risc în preajma sărbătorilor de iarnă. Partenerii IGSU în realizarea activităților destinate copiilor sunt automobiliștii de la Asociația Obștească „Terra Valahia”, dar și antreprenori din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.