Alte știri

Care au fost subiectele ședinței săptămânale dintre șeful statului, premier și președintele Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a participat la ședința de lucru săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul, Ion Chicu, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Oficialii au discutat câteva subiecte, printre care pachetul de modificări elaborat de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a susține agricultorii autohtoni care au avut de suferit din cauza secetei fără precedent. Astfel, propunerea Executivului, ce urmează a fi transmisă în Parlament, vizează rambursarea TVA-ului acumulat cu scopul de a achita plățile aferente, inclusiv salariile.

Totodată, se planifică introducerea moratoriului asupra controalelor fiscale, iar agricultorii vor primi certificate de forță majoră de la Camera de Comerț si Industrie pentru a-și regla relațiile cu agenții economici și furnizori.

Al doilea subiect important al discuției a fost creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu COVID-19, în contextul în care a fost înregistrată cea mai mare creștere de la  începutul pandemiei.

Oficialii au  subliniat că acest fapt se datorează nerespectării regulilor sanitare-epidemiologice de către cetățeni și au menționat că în cazul neglijenței în continuare a normelor de protecție, autoritățile vor fi nevoite să reintroducă măsurile de restricție.

Citește și: LIVE // Declarații de presă după ședința de lucru la președinție

loading...

Comments are closed.