Alte știri

Care sunt condițiile pentru a călători în Ucraina în această perioadă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat două hotărâri prin care au fost eliminate unele restricții la intrarea cetățenilor străini și a apatrizilor pe teritoriul Ucrainei, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Astfel, potrivit noilor decizii, în perioada de carantină se permite traversarea frontierei de stat a Ucrainei de către cetățenii străini și apatrizi cu următoarele condiții:

  • Achiziționarea unei polițe de asigurare care să acopere cheltuielile legate de tratarea COVID-19;
  •  Plasarea în spațiile pentru observație (carantină) care pot fi identificate de către administrațiile regionale din Ucraina, pe o perioadă de 14 zile. Urmează a fi plasate în carantină persoanele care provin ori s-au aflat pe teritoriul statelor cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus COVID-19.

Se menționează că statele cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus sunt acelea în care numărul de cazuri active de COVID-19 este mai mare de 40 persoane la 100 de mii. Conform informației furnizate la 15 iunie curent de către Ministerul Sănătății al Ucrainei, Republica Moldova se regăsește în lista statelor cu o răspândire ridicată a cazurilor de COVID-19.

Citește și: Coronavirus: Ucraina prelungeşte izolarea până la 31 iulie, după ce relaxarea a condus la o creştere severă a noilor cazuri

loading...

Comments are closed.