Social

Care sunt regulile de deplasare din și către Italia în această perioadă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe din Italia a  publicat pe site-ul oficial al instituției informații cu privire la regulile de deplasare din și către Italia în această perioadă, relatează Telegraph.md

Iată câteva informații pentru cei care în această perioadă călătoresc spre sau din Italia.

Ce reguli sunt valabile în perioada 18 mai – 2 iunie pentru deplasările din și către străinătate?

Deplasările către și din străinătate continuă să fie permise doar pentru necesități dovedite de muncă, de urgență absolută sau din motive de sănătate; în orice caz rămâne permisă în continuare revenirea la propriul domiciliu, locuință sau reședință.

Am intrat în Italia din străinătate, trebuie să petrec 14 zile în autoizolare acasă?

În mod normal, da. Până la data de 2 iunie, oricine intră sau se întoarce în Italia din străinătate trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la propriul domiciliu sau la o altă adresă aleasă de persoana interesată sau, în lipsa acesteia, la o locație hotărâtă de către Protecția Civilă regională.

Ce reguli se aplică începând cu data de 3 iunie pentru deplasările către și din străinătate?

Începând cu data de 3 iunie, deplasările vor fi permise în mod liber, din orice motiv, către și din următoarele state:

  • Statele membre ale Uniunii Europene (în afară de Italia, sunt state membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria);
  • Statele Acordului Schengen (statele non-UE părți la Acordul Schengen sunt: ​​Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția)
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord;
  • Andorra, Principatul Monaco;
  • Republica San Marino și Statul Vatican.

De la data de 3 iunie, persoanele care intră sau se întorc în Italia din aceste țări nu vor mai fi supuse supravegherii sanitare și autoizolării de 14 zile, cu excepția cazului în care s-au aflat în alte țări în cele 14 zile anterioare intrării în Italia.

Sunt o persoană cu reședința în străinătate, pentru a ajunge în țara în care locuiesc în mod obișnuit, trebuie să trec prin Italia. Cum ar trebui să mă comport?

Tranzitul prin Italia dintr-o țară străină către o altă țară străină, în scopul de a ajunge – cât mai repede posibil și fără opriri intermediare care să nu fie strict necesare – la propria locuință, este permis, atunci când există motive de muncă, sănătate sau urgență absolută.

Informația integrală, disponibilă inclusiv în limba română, poate fi consultată aici.

Citește și: Aproape 3000 de oameni au intrat în țară în ultimele 24 de ore

loading...

Comments are closed.