Alte știri

Câștigătorul premiului Nobel ne asigură că omul nu va trăi niciodată pe alte planete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colonizarea altor planete este un vis îndrăzneț, însă câștigătorul premiului Nobel în fizică din 2019 spune că e mai degrabă imposibil.

Astronomul Michel Mayor spune că oamenii nu vor putea migra niciodată pe planete din afara sistemului nostru solar, iar motivul este unul destul de simplu: ne-ar lua prea mult timp să ajungem acolo.

Exoplanetele sunt acele planete din afara sistemului nostru solar, iar Mayor spune că o călătorie până acolo nu ar fi una fezbabilă, pentru că acestea sunt mult prea departe.

Michel Mayor face parte din grupul de trei cercetători care au câștigat premiul Nobel pentru fizică în 2019. Astronomul a împărțit jumătate din premiu cu Didier Queloz și au fost laureați pentru o descoperire importantă în spațiu. În 1995, cei doi descopereau prim exoplanetă, similară cu Jupiter, orbitând o stea din apropiere. Este considerat un moment crucial în astronomie pentru o mai bună înțelegere a locului nostru în univers.De atunci, cercetătorii au descoperit peste alte 4.000 de exoplanete în Calea Lactee.

De ce omul nu ar putea migra către alte planete

„Chiar și în cazul foarte optimist în care o planetă locuibilă nu ar fi prea departe, să spunem la câteva zeci de ani-lumină, ceea ce nu este mult, este în zonă, timpul de a merge acolo este unul considerabil”, spune astronomul. Ar fi vorba despre sute de milioane de zile folosind tehnologia pe care o avem la dispoziție astăzi.

Pe de altă parte, Mayor spune că nu ar trebui să ne orientăm către alte planete când a noastră e atât de frumoasă și absolut locuibilă. Așadar, colonizarea unei exoplanete, chiar dacă aceasta ar putea susține viața umană, ar fi imposibil de realizat.

De asemenea, Mayor a adăugat că este responsabilitatea următoarei generații să răspundă întebării care dă bătăi de cap oamenilor de știință: Există sau nu viață pe alte planete?

Sursa: playtech.ro

loading...

Comments are closed.