Cât cheltuie lunar Maia Sandu pentru trolli PAS? Suma ar ajunge la ZECI de MII de euro

 

Vloggerul Vitalie Florea a încercat să descopere cât cheltuie pe lună partidul Maiei Sandu pentru ferma de trolli ai candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Astfel, dânsul  afirmă că în perioada campaniei electorale a trimis în lista de blocare 500-600 de profile de facebook ce i-au scris comentarii injurioase, cca 90% din profile fiind false. Profilurile în cauză au câte 100-300 de prieteni, 1-3 poze și postări în susținerea PAS.

Totodată, Florea spune că a analizat și comentariile de la pagina Maiei Sandu, unde sute și sute de profile false scriu comentarii de laudă.

Vloggerul a ajuns la concluzia că pe Facebook activează o rețea de trolli ce face partizanat pentru PAS și Maia Sandu. Rețeaua fiind formată din circa 1000 de profile false, în proces fiind antrenate circa 50 de persoane ce administrează fiecare câte 10-30 din profilele false. Persoanele în cauză fiind achitate din bani neoficiali.

“Și dacă admitem că fiecare lucrător primește 200-300 euro pe lună, avem cheltuieli doar pentru salarizare de 10 000-15 000 euro lunar.

Plus coordonatorii, structura, analitica, control. Cheltuielele se dubleaza.

Deci, pentru PAS si Maia Sandu in aceasta campanie prezidențială lucreaza o rețea de trolli a căre-i cheltuieli lunare se estimeaza la 20-30 mii euro.
Maia Sandu! De unde banii?

Dumitru Alaiba! Te simți bine? Cum lucru? Dormi liniștit noaptea, degradantule?” a scris Vitalie Florea într-o postare pe Facebook.

Ministerul Finanțelor dezminte informația FALSĂ potrivit căreia Trezoreria de Stat ar fi transferat pe contul personal al lui Igor Dodon 20 milioane euro

Total
0
Shares
Total
0
Share