Social

Câte % din blocurile de locuit din Chișinău primesc deja căldură? Răspunsul de la Primărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 40% din blocurile din capitală au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei municipale. Potrivit viceprimarului, până în prezent, 652 din 1.571 de blocuri din capitală au fost deja conectate la căldură.

„Conform raportului primit, toate solicitările privind conectarea la agentul termic au fost acceptate. Totodată, de căldură beneficiază 100% din grădinițele din capitală și 24% din școli și licee. Procentul este mai mic, deoarece în prezent copiii sunt în vacanță. La fel, la agentul termic au fost conectate 35 din cele 73 de instituții medicale, ceea ce constituie 56%. Îndemnăm administratorii și gestionarii blocurilor și obiectivelor ce doresc să beneficieze de căldură să depună cererile respective și în scurt timp agentul termic va fi livrat”, a spus Grozavu.
 

Datele au fost prezentate după ce primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că ar fi primit mai mult plângeri referitor la faptul că blocurile de locuit nu au fost conectate la căldură.

În acest an, în municipiul Chișinău, sezonul de încălzire a demarat la 15 octombrie. În scurt timp vor fi conectate la căldură toate 100% din blocurile de locuit din Capitală.

loading...

Comments are closed.