Alte știri

Câți bani au făcut proxeneții români care obligau fete să se prostitueze în mai multe țări europene. Metoda prin care le păcăleau

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii unui grup de români, acuzați că au forțat 28 de tinere să se prostitueze în orașe europene, prinși de oamenii legii.

Potrivit poliției române, miercuri au fost făcute 16 percheziții domiciliare în județul Giurgiu și alte două în Austria și Anglia, în urma cărora au fost duse la audieri 15 persoane. Acestea au vizat mai multe persoane bănuite că ar fi exploatat sexual 28 de tinere. Victimele erau racolate prin metoda „loverboy”, iar dacă se împotriveau erau constrânse fizic sau moral.

Potrivit anchetatorilor, din 2012, liderul grupului ar fi dezvoltat la nivelul unor state ca România, Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu persoane pe care le-ar fi cooptat într-un grup infracțional organizat specializat în proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Membrii grupării sunt bănuiți că, prin diverse tertipuri sau favoruri acordate, le dădeau persoanelor exploatate sentimentul că sunt profund îndatorate atât din punct de vedere moral, cât și material, motiv pentru care trebuiau să presteze servicii sexuale contra cost în beneficiul lor, chiar dacă își achitaseră demult eventualele obligații existente.

„Un alt factor de constrângere morală a victimelor îl reprezenta și faptul că persoanele bănuite ar fi avut relații de concubinaj cu victimele, iar în urma acestora au rezultat copii minori de a căror îngrijire se ocupau rude ale membrilor grupării. În acest fel tinerele erau determinate să continue activitatea de prostituție în beneficiul foștilor concubini”, mai spun anchetatorii.

În cazul în care victimele nu le dădeau bani membrilor grupării, acestea erau amenințate sau chiar bătute. Mai mult, anchetatorii spun că victimele erau exploatate sau agresate chiar și dacă erau însărcinate. Membrii grupării sunt bănuiți, de asemenea, că ar fi tranzacționat între ei victimele, cu sume între 5.000 și 8.000 de euro.

Aceștia ar fi creat și forme de justiție paralelă, realizate în interiorul grupării, prin care se stabileau regulile ce urmau a fi respectate de cei implicați în aceste așa zise litigii.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz se estimează că membrii grupării ar fi obținut un profit ilicit de aproximativ 1.115.000 de euro. Banii obținuți în străinătate erau transferați în România prin intermediul altor membri ai grupului.

loading...

Comments are closed.