Câți deputați rămân în fracțiunea PDM, după plecarea grupului susținut de Vlad Plahotniuc

După plecarea celor 6 deputați din grupul susținut de Vlad Plahotniuc, fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova va avea mai puțini deputați, transmite Telegraph.md

Potrivit informațiilor publicate de Parlamentul Republicii Moldova, fracțiunea PDM este constituită 29 de deputați. Astfel, după plecarea grupului lui Plahotniuc, fracțiunea democrată va rămâne cu cel mult 23 de deputați, în frunte cu Dumitru Diacov și Pavel Filip.

Conform regulamentului Parlamentului, în vederea formării organelor de lucru şi organizării activităţii Parlamentului, deputaţii constituie fracţiuni parlamentare alcătuite din cel puţin 5 deputaţi aleşi în bază de liste ale concurenţilor electorali, precum şi o singură fracţiune parlamentară cu aceeaşi componenţă numerică din deputaţi aleşi în bază de liste ale concurenţilor electorali care nu au întrunit numărul necesar pentru a constitui o fracţiune parlamentară, din deputaţi independenţi şi/sau deputaţi neafiliaţi.

Telegraph.md amintește că un grup de 6 deputați au părăsit astăzi fracțiunea și formațiunea politică PDM, iar aceștia intenționează să formeze propriul grup parlamentar. Printre deputații care au plecat este și Andrian Candu, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc – fostul și finanțator al PDM, actualmente fugar și de negăsit de către organele de drept din Republica Moldova.

Citește și: Grupul lui Plahotniuc din PDM, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit partidul

Total
0
Shares
Total
0
Share