Alte știri

Câțiva studenți de la UTM și USMF au produs primele 2000 de viziere, care au fost distribuite gratuit medicilor din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câțiva studenți de la UTM și USMF au produs primele 2000 de viziere, care au fost distribuite gratuit medicilor din țară. Anunțul a fost făcut de către Viorica Dumbrăveanu, ministru al Sănătății, informează Telegraph.md

Studenții se bucură de tot suportul Ministerului și chiar au primit spațiul necesar pentru hala de producere, anunță conducerea Ministerului Sănătății.

”Aș vrea să menționez un grup de studenți de la Universitatea Tehnică și Universitatea de Farmacie și Medicină, care s-au mobilizat, Ministerul le-a oferit spații, respectându-se toate măsurile de securitate a acestora, și care în zilele curente produc acele viziere pentru personalul medical. Ieri au fost repartizate 2000 de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale spitalicești, inclusiv raionale. Capacitatea de producere a acestora este enormă, vor fi câteva mii de viziere care vor fi produse și distribuite în toată țara”, a declarat Dumbrăveanu.

Nu în ultimul rând, ministru Sănătății a mulțumit studenților pentru inițiativa frumoasă cu care au venit și pentru acțiunile concrete pe care le întreprind, ei fiind un exemplu de solidarizare cu sistemul medical, un exemplu bine de urmat de fiecare dintre cetățeni.

”Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat.

Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări”, susțin inițiatorii proiectului viziere.md

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, toate vizierele sunt donate în mod gratuit.

Persoanele care vor să susțină acest proiect non-profit pot dona pe următoarele conturi bancare:

Asociația Companiilor de Creație din Moldova
Cod Fiscal: 1017620003123

Cont IBAN:
MDL MD71VI022242900000146MDL
EUR MD53VI022242900000137EUR
USD MD81VI022242900000085USD
Deschis la Banca BC ”Victoriabank” SA Fil. nr. 29 Chisinau (VICBMD2X 490)

Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET
Donatie minima recomandata: 50 MDL / 5 EURO / 5 USD

În acest context, pentru pune umărul la continuarea producerii acestor viziere gratuite, Telegraph Moldova va face astăzi o donație pe contul bancar al Asociației care administrează Viziere.md.

 

loading...

Comments are closed.