Alte știri

Cavcaliuc: Diaspora nu va plăti nici un bănuț la revenirea în Moldova. Usatîi fură din programul PACE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc, în premieră, pe 30 mai, în satul său de baștină a vorbit despre unele inițiative fără precedent din planul PACE de reintegrare a diasporei acasă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Programul conține, de asemenea, crearea unui ghișeu unic de consultare pentru Diaspora care vine în Moldova pentru o perioadă scurtă de timp, în vacanță, și un plan pentru reintegrarea celor care se întorc definitiv acasă. Inclusiv condiții speciale de impozitare la vamă.

„Noi propunem un plan concret de reintegrare, care le va ușura calea spre țară. Oamenii care au adunat o avere peste hotare, muncind mulți ani și cumpărându-și mașini sau mobilier, când vor reveni în Republica Moldova vor plăti zero taxe și impozite, dacă își adu averea acasă și revin pentru totdeauna”, a menționat Cavcaliuc.

Acești oameni vor simți nu doar că sunt așteptați în țară, dar și că le sunt create condiții ca să trăiască bine și în liniște, aici, alături de părinți și copii, potrivit liderului PACE.

Coincidență sau nu, a doua zi după ce liderul PACE a prezentat programul său electoral, primarul de Bălți, Renato Usatîi a preluat una dintre inițiative și a publicat și o știre despre aceasta pe site-ul partidului său.

Amintim că nu este prima dată când Usatîi este cu ochii pe Cavcaliuc. Anterior acesta a apreciat o știre despre lansarea în campanie a partidului PACE, care în loc de discursuri oficiale, așa cum fac toți, a prezentat Moldova – culcată într-un sicriu și Moldova viitorului, care va renaște odată cu sosirea unei noi clase politice.

Este clar că odată cu venirea liderului PACE în politică, primarul din Bălți este inferior în ceea ce privește mediatizarea sa și a partidului său. Iar imaginea lui Usatîi a fost știrbită în mod vizibil.

Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

 

loading...

Comments are closed.