Gheorghe Cavcaliuc: Poliția a inițiat o campanie care va susține copiii cu risc de abandon școlar

Poliția a inițiat o campanie, scolarizarea copiilor cu risc de abandon școlar, gheorghe cavcacliuc, igp, mai, jizdan, pinzari, educatie moldova, guvernul filip, pdm 

Inspectoratul General al Poliției (IGP) în parteneriat cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociația Obștească Clubul sportiv ”Terra Valahia”, Asociația Obștească ”Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție a lansat Campania națională de binefacere în întreaga țară, cu genericul “Copil şcolarizat – copil protejat”, care va avea loc la 18 august 2018.

“Ne propunem ca prin intermediul campanie să sensibilizăm societatea prin implicare, să rezolvăm problema privind şcolarizarea a 1900 de copii cu risc de abandon şcolar, să protejăm copii, să reducem criminalitatea juvenilă și să educăm corect tînăra generație”, spune Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct IGP.

Prin această acțiune, angajații Poliției Naționale demonstrează că sunt alături de societate, nu doar în calitate de polițiști, dar și părinți, bunici și membri responsabili ai societății. În acest sens, polițiștii moldoveni s-au arătat foarte receptivi în organizarea acestei cauze nobile și vor dona hăinuțe, încălțăminte, sau ghiozdane școlare de la proprii copii.

“Un lucru salutabil și demn de urmat este cel al președinților Consiliul raional Rezina, dna Eleonora Graur și Consiliul raional Rîșcani, dl Iurie Urzica, care au fost solidari și sunt alături de noi în realizarea cauzei nobile prin donarea a jumătate din salariul lunar, precum și vor examina oportunitatea de comun cu membrii Consiliului raional de a realiza o alocație pentru rechizite”, a mai spus Cavcaliuc.

Astfel, Poliția RM face apel către întreaga societate de a conștientiza că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceștia, devenind de multe ori victime ale infracțiunilor, deoarece ei mergînd la scoală își vor ocupa timpul cu studiile, vor fi supravegheați de profesori și educați corect.

În cadrul evenimentului a avut loc și semnarea unui acord de colaborare între Poliția Națională și Asociația Obștească Clubul sportiv ”Terra Valahia”, care îşi propun pe viitor realizarea şi implimentarea activităților sociale, în suportul cetățenilor Republicii Moldova.

Poliția rm, campanie care va ajuta la scolarizarea copiilor cu risc de abandon școlar, gheorghe cavcaciuc, igp 

GUVERNUL FILIP, Poliția rm, campanie care va ajuta la scolarizarea copiilor cu risc de abandon școlar, gheorghe cavcaciuc, igp 

igp, campanie care va ajuta la scolarizarea copiilor cu risc de abandon școlar, gheorghe cavcaciuc,

Total
0
Shares
Total
0
Share