Social

Gheorghe Cavcaliuc: „Poliția Republicii Moldova a trecut printr-un amplu proces de reformare în 2017”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu acordat recent, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a vorbit despre cum a fost anul 2017 pentru instituția care o gestionează, ce evenimente au marcat activitatea Poliției pe parcursul anului, ce s-a schimbat după reforma Poliției și cum crede că va fi anul 2018 pentru IGP.

Gheorghe Cavcaliuc Consideră că 2017 a fost un an plin de evenimente importante urmate de realizări, la care s-a muncit foarte mult în echipă. El este mândru de succesele obținute de Poliție și că prin acțiunile pe care le-a desfășurat în acest an, a reușit să sporească imaginea polițiștilor în fața cetățenilor acestei țări.

„Vreau să mă refer în primul rând la proiectul meu de suflet, mai exact la unul dintre proiectele mele de suflet și mai exact,,Supravegherea de vecinătate” care, în viziunea mea, a adus un beneficiu enorm societății. Acest proiect a luat naștere deloc întâmplător, în satul meu de baștină, satul Micăuți al raionului Strășeni. Am startat acest proiect fără a ști că va fi unul de mare succes nu doar în localitatea unde am copilărit, dar și în întreaga țară. În acest moment, nu există vreo localitate în Republica Moldova unde să nu funcționeze acest proiect. O țară întreagă și cetățenii acesteia participă activ în cadrul acestui proiect”, a declarat Cavcaliuc.

cavcaliuc, proiectul supraveghere de vecinatate„Supravegherea de Vecinătate” sau „Paza Comunitară”, este un modelul eficient care se bazează pe sentimentul de solidaritate și ajutor reciproc. Este un parteneriat între Poliție și cetățeni și o acțiune comună în care se implică vecinii, Poliția, administrația publică locală și organizațiile civile interesate. Din momentul lansării acestui proiect, pe teritoriul țării, au fost implementate și funcționează cu succes peste 2 mii de sectoare de vecinătate.

Citiți interviul cu Gheroghe Cavcaliuc pe curentul.md

loading...

Comments are closed.