Social

Caz real: Un arab s-a căsătorit cu o moldoveancă doar ca să primească cetățenia RM

Pinterest LinkedIn Tumblr
Un bărbat din Lilban s-a însurat cu o femeie din Moldova doar pentru a obține drept de ședere în țara noastră. Casătoria fictivă a celor doi a fost deconspirată de ofițerii Secției Regionale Nord ai Biroului Migrație și Azil.
Au fost efectuate mai multe măsuri în vederea verificării situației juridice pe teritoriul țării a străinului din Liban. În urma cercetărilor, s-a constatat că cei doi soți nici măcar nu locuiau împreună, asemenea unei familii. În cadrul intervievărilor, soții au fost inconsecvenți în declararea circumstanțelor în care s-au cunoscut, cunoașterea partenerului de viață, precum și în privința vieții în comun a celor doi.
 
Având în vedere cele constatate, în privința străinului a fost emisă decizie cu privire la anularea dreptului de ședere provizorie pentru reîntregirea familiei, fiind obligat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Cetățeanului libanez i s-a aplicat și o interdicție de intrare pentru o perioada de 5 ani din momentul părăsirii teritoriul Republicii Moldova.
loading...

Comments are closed.