Social

Caz șocant // Un învăţător din Egipt, găsit vinovat de hărţuirea sexuală a 120 de eleve

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un învăţător din Egipt a fost exclus din sistemul naţional de educaţie după ce a fost găsit vinovat de justiţie de hărţuirea sexuală a 120 de eleve de la o şcoală primară, a anunţat luni ministerul de profil, citat de AFP.

Înalta Curte administrativă din Cairo ″a pronunţat duminică excluderea profesorului″⁣ pentru fapte care ″datează din 2013′’, a indicat secretarul adjunct al ministerului, Youssef al-Dib.

Învăţătorul a hărţuit 120 de fete încadrate la o şcoală primară din guvernoratul Alexandria (nord), unde elevii au între 6 şi 11 ani, potrivit Înaltei Curţi.

La pronunţarea hotărârii, el fusese deja demis prin decizia conducerii şcolii.

Înalta Curte a respins de asemenea în verdictul său apelul învăţătorului, care a contestat excluderea.

Invitat duminică seară la un talk-show foarte popular difuzat de postul de televiziune MBC Masr, ministrul Educaţiei, Tarek Chawki, a afirmat că ministerul pe care îl conduce ″întreprinde numeroase lucruri în lupta contra hărţuirii, însă acestea nu sunt făcute publice din respect pentru persoanele vizate″⁣, relatează AFP.

Rapoartele Organizaţiei Naţiunilor Unite din ultimii ani au stabilit că o mare majoritate a femeilor din Egipt au fost victime ale hărţuirii.

În ciuda adoptării unei legi care pedepseşte aceste practici în 2014, hărţuirea sexuală – atât verbală, cât şi fizică – rămâne un fenomen comun în Egipt, notează AFP.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.