Politic

Cazul Rizea: Judecătorii CA Chișinău au menținut în vigoare refuzul privind suspendarea decretului lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel Chișinău i-a respins fostului deputat român Cristian Rizea, condamnat la închisoare peste Prut, recursul de contestare a hotărârii primei instanțe, care i-a respins cererea de suspendare a decretului lui Igor Dodon cu privire la retragerea cetățeniei Republicii Moldova, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astăzi și Ministerul Justiției din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova, în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autoritățile române pe 5 noiembrie 2020. Următorul termen fixat de autoritățile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022, informația fiind obținută din surse deschise.

Cristian Rizea a fugit din România, unde fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar cererea privind obținerea azilului în Republica Moldova i-a fost respinsă.

În Moldova, fostul deputat PSD a fost reținut pe 3 noiembrie 2020, după ce la data de 2 noiembrie 2020 i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova prin decretul președintelui de atunci, Igor Dodon. Însă a fost eliberat în mai 2021 întrucât expirase termenul maxim în care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată. Avocații săi contestase decretul cu privire la retragerea cetățeniei, iar legalitatea acestuia încă se examinează.

loading...

Comments are closed.