Politic

Ce a căutat Andrian Candu în vizită la mâna dreapta a lui Vlad Plahotniuc?

Pinterest LinkedIn Tumblr

“La sfârșit de zi și despre ceva foarte frumos. O cunosc pe Cristina de peste 17 ani. Am cunoscut-o ca un bun specialist în management, economie, chiar și în provocarea numită Diplomație, însă niciodată nu am știut că are ascuns un talent atât de frumos și deosebit – arta! Mă bucur că am reușit să vizitez expoziția! O expoziție plină de energie!”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de pe Facebook, după ce a vizitat-o pe Cristina Balan, aceasta fiind omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc.

Cine este Cristina Balan?

Din aprilie 2017, Cristina Balan a ocupat funcția de vicepreședinta PDM, responsabilă pentru relații internaţionale şi diplomaţie de partid. Ea este economist şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova. Vorbeşte fluent limba română, limba rusă şi limba engleză.

Numele Cristinei Balan a apărut într-o investigație din anul 2015 a celor de la Rise Moldova „Plahotniucleaks”. Potrivit jurnaliștilor, Cristina Balan, care era atunci director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, unde președinte era Vladimir Plahotniuc, reprezenta interesele companiei off-shore Power Investment LLC, una dintre companiile care au controlat până în anul 2010 Finpar Invest SRL, cea mai veche companie a familiei Plahotniuc, fondată în anul 1993.  În anul 2008, Cristina Balan a reprezentat și compania cipriotă Daranian Holdings Ltd. care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier Codru cu suma de 50,3 milioane de lei, proprietate, care ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL, scrie ZdG.

Din mai 2018, Balan a fost numită Ambasador al Republicii Moldova în SUA, dar a fost rechemată în 2019 de noua guvernare ACUM-PSRM.

loading...

Comments are closed.