Politic

Ce a discutat Igor Dodon la întâlnirea cu Ambasadorul SUA la Chișinău? Detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Moldovei Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA în țara noastră, E.S. Dereck J. Hogan. Cei doi au făcut un schimb de opinii privind situația internă din Republica Moldova după alegerile parlamentare, remarcând tergiversarea procesului de consultări dintre partidele politice.

„Am subliniat necesitatea creării, cît mai urgent, a unei majorități parlamentare legitime și formării noului Guvern sau dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate”, a spus Dodon.

În cursul dialogului, ei au mai discutat subiecte cu privire la relațiile bilaterale SUA-Moldova, exprimînd opinia comună privind necesitatea dinamizării acestora în toate domeniile de interes reciproc.

În context, Dodon a reiterat convingerea de a continua promovarea unei politici externe echilibrate în raport atît cu Estul, cît și cu Vestul, ținînd cont de interesele naționale ale țării noastre.

Telegraph amintește că noul Parlament al Moldovei a fost ales de popor pe 24 februarie. Astfel, din totalul celor 101 deputați, PSRM a acumulat 35 de mandate, PDM – 30, blocul PAS-DA au obținut împreună 26 de deputați, Partidul ȘOR – 7 mandate și 3 deputați independenți. Suntem deja la mijocul lunii mai, iar partidele enumerate încă nu au reușit să formeze o majoritate de peste 51 de deputați în Parlament și să învestească un nou guvern funcțional.

Rezultate alegeri parlamentare 24 februarie

loading...

Comments are closed.