Ce afirmă Igor Dodon despre judecătorii din dosarul ”Gemeni”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține ideea premierului Ion Chicu privind reducerea bugetului sistemului judecătoresc în cazul cu dosarul „Gemeni”. Mai mult, șeful statului acuză judecătorii că ar lua bani pentru deciziile pronunțate și propune să le fie confiscate averile, scrie Zdg.md

În ediția a 11-a a rubricii sale „Președintele răspunde”, șeful statului afirmă că judecătorii sunt „tare hâtri, spun că-s independenți tare și-s șefi pe viață, și-și calculează pensii”, menționând că va demonstra ce pensii au magistrații într-un episod următor.

„Uitați-vă: în dosarele pe intern ei iau decizii contrar legii, e clar că nu degeaba iau aceste decizii, cineva le plătește sau le-a dat indicații. Decizia cu CtEDO din această săptămână e din timpul lui Voronin. Judecătorii iau bani, rezolvă o problemă, pe urmă se ajunge la CtEDO și statul, din cauza greșelii lor, trebuie să mai plătească 70 de milioane de lei din buget. Păi, lucrul ăsta e normal? De aceea, cum a zis prim-ministrul, 70 de milioane – luate din sistemul judecătoresc, însă eu aș merge mai departe: haideți să vedem ce judecători au luat decizia respectivă și să le fie fie confiscate toate activele în contul statului; 70 de milioane de pus pe dânșii, pe soacră, pe cine mai scriu ei apartamentele și mașinile – pe amante ș.a.m.d. Haideți să facem un mecanism! O să facem curățenie”, a sugerat Dodon, adăugând că „sunt și judecători de treabă, dar din cauza unora suferă cetățenii și tot sistemul judecătoresc”.

Guvernul R. Moldova urmează să achite prejudicii de 1.515.000 de euro și să returneze reclamanţilor părţile din clădiri care erau în proprietatea acestora imediat înainte de adoptarea hotărârii din 20 iulie 2005, împreună cu terenul aferent, libere de limitări ale dreptului de proprietate, în schimbul transferului simultan de către reclamanţi Guvernului a 36.55% din acţiunile „Gemeni” returnate reclamanţilor după anularea hotărârii favorabile acestora.

În cazul omisiunii restituirii proprietăţii, statul nostru urmează să plătească reclamanţilor 2.120.000 de euro, mai scrie zdg.md

Total
0
Shares
Total
0
Share