Alte știri

Ce au procurat autoritățile municipale din cei 50 000 euro donați de Ambasada Slovaciei pentru combaterea infecției COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din cei 50 000 euro, oferiți de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19, au fost procurate 10 video-laringoscoape pentru intubarea pacienților cu coronavirus în stare gravă și 10 pompe infuzomat pentru dozarea exactă a medicamentelor, transmite Telegraph.md

Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, care a precizat că pentru dispozitivele achiziționate au fost cheltuiți 37 000 de euro. Din sursele financiare rămase vor fi procurate 5000 de halate de protecție de unică folosință.

Dispozitivele medicale vor fi distribuite în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor municipale, în care sunt trataţi pacienţi cu coronavirus.

Primarul capitalei și-a exprimat recunoștința față de guvernul Slovaciei, pentru suportul oferit în această perioadă, marcată de epidemia de COVID-19.

„Ajutorul medical este binevenit, în situaţia în care actualmente potrivit specialiștilor în spitale avem pacienţi în stare gravă. Aşa cum au comunicat şi partenerii din Slovacia, colaborarea noastră durează de mai mulți ani, iar situația actuală a condus la revizuirea priorităților și redistribuirea surselor financiare.

Grija față de medici, dar și crearea condițiilor pentru pacienți este primordială pentru noi, iar cu ajutorul partenerilor care vin cu donaţii de echipamente, dispozitive şi consumabile medicale, încercăm să sporim calitatea serviciilor medicale prestate cetăţenilor.”, a declarat Ion Ceban.

Citește și: VIDEO // Grija pentru semeni salvează vieți: 30 de polițiștii de frontieră, vindecați de Covid-19, au donat plasmă sanguină

loading...

Comments are closed.