Alte știri

Ce consecințe ar putea avea ploile din ultimele zile asupra agriculturii. Explicația SHS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vremea ploioasă din ultima perioadă ar putea avea unele consecințe pentru livezi, susțin specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Mai exact precipitațiile și temperaturile scăzute ar putea întârzia roada pomilor fructiferi, informează Agora.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Ploile care au căzut în ultima vreme reprezintă, în principiu, o normă întreagă pentru această perioadă în partea de sud a țării, iar în partea centrală și de nord, au căzut deja două norme. Desigur, ploile puternice de zilele trecute reprezintă un pericol pentru culturile agricole, întrucât, pe alocuri au fost înnămolite terenurile. După durată, ele nu aduc nicio pagubă. În cazul pomilor fructiferi, care se coc mai devreme, aceștia, ar avea de suferit mai mult, din cauza vremii înnourate și pentru că au mai puțin soare. În așa condiții, vom întârzia cu aceste culturi”, a explicat șeful direcției de prognoze meteorologice, Ghenadie Roșca.

Specialistul a mai precizat că pentru lunile mai și iunie, zilele ploioase sunt ceva obișnuit, în special în prima jumătate a lunii iunie, după care urmează o perioadă de secetă în lunile iulie – august. Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de vreme instabilă pentru primele zile de vară.

Citește și: Prin intermediul programului guvernamental ”Prima Casă” au fost procurate până în prezent 6068 locuințe

loading...

Comments are closed.