Alte știri

Ce premii pot primi cei care se vaccinează. O tânără din SUA a devenit milionară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Statele Unite, peste 40% din populaţie este imunizată complet anti-COVID, însă autorităţile încearcă din răsputeri să-i convingă şi pe ceilalţi să meargă să se vaccineze.

Le oferă tot felul de stimulente şi avantaje. De la premii de milioane de dolari la loterie, până la autorizaţii gratuite de pescuit, bilete la meciuri de baschet sau chiar croaziere în Europa.

Această tânără este prima câştigătoare a loteriei de 1 milion de dolari din Ohio, la care participă cetățenii vaccinaţi.

Abbigail Bugenske, câștigătoarea unui milion de dolari: ”Încă nu-mi vine să cred. A fost o noapte nebună. Am ţipat atât de tare încât părinţii au crezut că plângeam şi că s-a întâmplat ceva rău”.

Iar campania are succes, spune guvernatorul statului. Numărul celor care vor să se imunizeze e în creştere.

Mike DeWine, guvernator Ohio: ”Când alţi guvernatori au văzut că funcţionează, ne-au contactat pentru a le oferi informaţii”.

California, cel mai bogat stat american, oferă premii consistente: dincolo de cei 50 de dolari pentru toată lumea care se vaccinează, guvernul a pus la bătaie zece recompense de 1,5 milioane de dolari, la loterie.

Gavin Newsom, guvernator California: ”Punem la bătaie cele mai mari premii din toate statele americane”.

Autoritățile speră să imunizeze 70% din populația SUA până la sfârșitul verii

În Minnesota, autoritățile le oferă celor vaccinaţi premii mai modeste. Primii 100.000 de cetățeni imunizați din următoarea lună au de ales dintre o autorizaţie gratuită de pescuit, un an de parcare plătită, bilete la târguri sau un card cadou cu 25 de dolari.

Tim Walz, guvernator Minnesota: ”Profitaţi de avantajele pe care le oferim, mergeţi şi exploraţi Minnesota. Voi, familiile şi comunităţile voastre vor fi în siguranţă”.

Pe de altă parte, oficialii din New York oferă bilete la meciurile echipei de baschet Knicks şi vor trimite centre mobile de vaccinare pe plajă în weekendul acesta.

Bill de Blasio, primar New York: ”Mergeţi să vă vaccinaţi, mergeţi la plajă. E foarte simplu”.

Iar tinerii între 12-17 ani care se vaccinează au şansa de a câştiga una din cele 50 de burse integrale la două universităţi de stat din New York.

Anna Castellani: ”Incredibil. Fac multe lucruri în zone publice şi ea trebuie să fie protejată, e deja o tânără femeie acum”.

Nu doar autorităţile americane oferă stimulente pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, ci şi multe companii private şi afaceri locale.

”- Suntem la restaurantul Junior’s din Brooklyn, New York, am venit să-mi iau cheesecake-ul gratuit pentru că m-am vaccinat.
– Pentru cine e prăjitura?
– Pentru micuţa asta de aici”.

Aproape 40% dintre americani sunt vaccinaţi complet, iar autorităţile medicale speră să imunizeze până la 70% din întreaga populaţie până la sfârşitul verii. Există și voci care și-au păstrat scepticismul, chiar din rândul specialiștilor.

Cert este, însă, că multe state americane se redeschid şi elimină obligativitatea purtării măştilor, la timp pentru începutul sezonului estival.

loading...

Comments are closed.