Social

Ce regretă oamenii în ultimile clipe ale vieții? Mărturisirile cutremurătoare ale unei îngrijitoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie care de mai mulți ani are grijă de bolnavii pe patul spital povestește care sunt ultimele cuvinte pe care le rostesc oamenii înainte de muri.

”Despre aceasta a vorbit fiecare pacient-bărbat, de care eu am avut grijă. Ei nu vedeau cum le cresc copii și mai mult decât atât nu acordau suficient timp soției. Despre aceasta vorbeau și unele femei, dar având în vedere că multe paciente aparțineau vârstei înaintate, ele nu erau nevoite să lucreze pentru pâine. Toți bărbații după care am îngrijit, regretau imens de faptul că prea mult timp au acordat muncii grele” – povestește femeia care are grijă de bolnavii pe patul de moarte.

”În multe cazuri până în ultimile săptămâini ale vieții, nu știau adevărata valoare a prieteniei. Mulți erau atât de ocupați de treburile personale, încât și-au pierdut relațiile prietenești care erau atât de prețioase. Mulți sunt acei care regretau că au acordat prea puțin timp prietenilor. Fiecare care era pe ultimul drum al vieții, simțea un dor puternic față de prietenii săi” – mai spune femeia.

”Despre aceasta se regretă cel mai des. Când oamenii conștientizează că viața lor se apropie de sfârșit și cu mintea limpede se uită în urmă, foarte ușor văd, că multe din visele lor nu au ajuns realitate. Mulți dintre oameni nu au putut să realizeze nici jumătate, din visele lor. Ei pleacă pe lumea cealaltă și știu că cauza se ascunde în deciziile care ar fi trebuit luate desinestătător, fără influența celorlalți. Sănătatea oferă oamenilor libertate, mulți o conștientizează doar atunci când sunt lipsiți de ea” – explică ea.

Îngrijitoarea mai spune că mulți dintre pacienți își înhibau sentimentele, pentru a păstra relațiile bune cu alții. În rezultat și-au asigurat o viața obișnuită, neajungând acei care ar fi putut să devină. Furia și regretul și este cauza îmbolnăvirii oamenilor.

loading...

Comments are closed.