Politic

Ce s-a discutat la ședința Coaliției de guvernare, prezidată de Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coaliţia de guvernare s-a reunit astăzi în şedinţă la sediul central al PDM, la care au participat conducerile Partidului Democrat din Moldova şi Partidului Popular European din Moldova, în frunte cu preşedinţii Vlad Plahotniuc, respectiv Iurie Leancă, precum şi miniştrii Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei, a fost făcută o analiză a celor mai importante proiecte ale guvernării aflate în implementare – programul ”Drumuri bune pentru Moldova”, care prevede reabilitarea a 1.200 km de drumuri locale, programul ”Prima Casă”, introducerea Serviciului naţional de urgenţă 112, proiectul tichetelor de masă pentru salariaţi. Conducerea Coaliţiei de guvernare a cerut implicarea maximă a miniştrilor pentru ca aceste programe să se realizeze cu succes. În acelaşi timp, au fost discutate o serie de propuneri pentru domeniile educaţiei şi sănătăţii.

De asemenea, prim-ministrul Pavel Filip a informat Coaliţia despre vizita delegaţiei experţilor FMI şi despre concluziile discuţiilor cu aceştia, subliniind că programul Moldovei cu FMI se menţine în parametrii stabiliţi.

În legătură cu subiectele politice, s-a menţionat faptul că o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova va fi prezentă pe 27 martie 2018 la Bucureşti, pentru a asista la şedinţa Parlamentului României dedicată Centenarului. Au fost luate în discuţie şi alegerile pentru primăria Chişinău, constatându-se că iniţiativa privind unitatea forţelor politice pro-europene a fost până acum ignorată de diverse forţe de opoziţie, existând riscul real ca, în cazul în care nu se va merge cu un candidat unic, alegerile sa fie câştigate de stânga socialistă, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile prezidenţiale.

loading...

Comments are closed.