Alte știri

Ce s-a întâmplat la frontiera de stat în ultima săptămână. Aproape 30 000 de persoane au trecut vama

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 18 – 24 mai 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 82 de evenimente, cu documentarea a 114 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 46 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– doi cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 26 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 32 de consemne, dintre care trei consemne pe Interpol și 29 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente șapte cetăţeni străini, dar și 31 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 220 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 69 300 și încasarea amenzilor de 33 400 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 29 227 traversări, dintre care un număr mai mare pe sensul de intrare în țară – 16 818 treceri. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 15 167 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 66 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.