Alte știri

Ce s-ar putea întâmpla cu Găgăuzia, dacă la putere va veni dreapta. Răspunsul lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că Unitatea teritorial administrativă Găgăuz-Yeri va avea de suferit, dacă la guvernare vor veni partidele de dreapta. Liderul socialiștilor a declarat, la postul public de televiziune „GRT” din Găgăuzia, că atitudinea acestora deja se conturează prin comportamentul pe care-l manifestă președintele Maia Sandu față de autonomie, informează NTV

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dodon a îndemnat toate forțele politice care se află în organele de administrare ale regiunii să-și consolideze eforturile pentru a nu admite ca acest lucru să se întâmple.

”Trebuie să ne unim forțele, pentru că avem ce pierde. Riscăm să pierdem țara. Credeți-mă, dacă la putere vor veni politicienii de dreapta, regiunea va avea de suferit. Ei au acum funcția de președinte al țării și vedeți ce comportament are acesta față de autonomie. Trebuie să ne unim forțele și să învingem, nu sunt alte variante”, a declarat Dodon.

Amintim, președintele Maia Sandu a exclus bașcanul Găgăuziei din lista membrilor Consiliului Suprem de Securitate. În schimb, în componența CSS au fost incluși mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor. Totodată, în cele șase luni de mandat președintele nu a vizitat niciodată autonomia.

Citește și: EXCLUSIV // Serviciul de Protecție și Pază de Stat utilizează numere de înmatriculare FALSE, inclusiv pentru a fila oponenții politici ai Președintelui Maia Sandu

loading...

Comments are closed.