Alte știri

Ce spune Bill Gates despre implantarea cipurilor cu ajutorul vaccinului împotriva Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miliardarul Bill Gates a afirmat că teoriile potrivit cărora el ar vrea să se folosească de un vaccin împotriva coronavirusului pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor sunt false.

Gates, a cărui fundație a donat milioane de euro pentru crearea unui vaccin a descoperit că aproape 28% dintre adulții din SUA cred că el intenționează să folosească un potențial vaccin pentru a implanta microcipuri în miliarde de oameni, transmite cnbc.com.

„Vrem să ne asigurăm că nu vor muri oameni doar pentru că nu au acces la vaccin. Vom primi o ofertă bună în legătură cu vaccinul și avem nevoie ca lumea să obține o afacere bună în acest sens. Multe dintre companii ajută deja. Sper ca toate astea (n.r. teorii ale conspirației) vor dispărea odată cu faptele concrete”, a mai transmis fondatorul Microsoft.

În urma unui sondaj s-a descoperit că jumătate dintre americani spun că ar accepta să folosească vaccinul împotriva coronavirusului, dacă oamenii de știință vor reuși să creeze unul care funcționează.

„Pentru ca un vaccin împotriva Covid-19 să fie eficient, ar trebuisă se administreze mai multe doze”

Bill Gates a avertizat că pentru ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie eficient, ar trebui administrate mai multe doze și a adăugat că administrația Trump a făcut „greșeli grave”.

Fondatorul Microsoft, care acum își dedică cea mai mare parte a timpului cu fundația pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie, a mai adăugat că unele școli ar putea să nu mai revină la normalitate până în toamna anului 2021, transmite Daily Mail.

Gates a menționat că faptul că școlile au fost închise a fost unul dintre efectele cele mai grave ale pandemiei, după decesele raportate.

Gates îl critică pe Trump pentru cum a acționat

Totodată, el a criticat modul de abordare al lui Donald Trump și a comparat situația SUA cu cea a Europei, precizând că aceasta din urmă a răspuns mai bine problemelor provocate de pandemie.

„Unele dintre politici au fost o greșeală. Deschiderea localurilor, beneficiul economic versus riscul de infectare, o mulțime de astfel de decizii au fost o greșeală”, a mai spus el.

Bill Gates a subliniat că cele mai eficiente moduri pentru a combate acest virus sunt distanțarea socială, alături de purtarea măștii și crearea unui vaccin.

El a mai susținut că pentru ca un vaccin să fie eficient, ar trebui să li se administreze mai multe doze persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Niciunul dintre vaccinurile existente până acum nu cred că ar fi eficient cu o singură doză”, a apreciat Gates.

Fundația înființată de Gates a donat până acum o sumă de aproape 300 de milioane de dolari pentru a ajuta populația lumii în lupta cu noul coronavirus.

loading...

Comments are closed.