Ce spune Igor Dodon despre ridicarea imunității deputaților din actualul Parlament

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că agreează ideea ridicării imunității pentru deputați, indiferent de fracțiunea parlamentară din care fac parte, astfel încât aleșii poporului să nu mai fie privilegiați în fața legii. Totuși, Igor Dodon califică solicitarea procurorului general interimar, privind ridicarea imunității deputatului Ilan Șor, drept o fumigenă menită să creeze impresia reformării justiției, notează IPN.

Igor Dodon spune că le va sugera colegilor săi din Parlament să voteze în favoarea ridicării imunității lui Ilan Șor, chiar dacă există dubii în privința obiectivității actualului procuror general interimar, Dumitru Rubu. Dodon spune că actuala guvernare creează un sistem represiv, prin care se încearcă penalizarea cu dosare penale a tuturor celor care nu sunt obedienți puterii.

„Fumigenă pentru a distrage atenția de la alte lucruri. Care este sensul să-i scoți lui Șor imunitatea, dacă el nu este în țară și n-ai cum să-l găsești? Doar ca să faci show-uri? Se fac diferite maski-show, merg pe acasă pe la oameni, îi rețin și numesc asta reforma justiției. Se merge pe la oamenii din anturaj și sub presiune sunt puși să scrie denunțuri, ca să înceapă perchezițiile. Toți înțeleg că, în mare parte, aceste dosare nu au viitor în instanță. Ei încearcă să pună la pușcărie câte un judecător, pentru a-i speria pe ceilalți că trebuie să facă așa cum spune guvernarea. Dar asta nu poate dura mult, pentru că orice dosar de acest tip înseamnă o pierdere la CEDO”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că, deși a renunțat la funcția de președinte PSRM, rămâne alături de colegii săi de partid. Prerogativa conducerii formațiunii va aparține unui consiliu colegial, iar Dodon se va alege cu o funcție onorifică în cadrul formațiunii.

„PSRM nu va avea președinte, va fi un organ colegial de conducere, compus din Executivul politic. Câți vor fi – 5, 7 sau 9 membri – va decide Consiliul Republican. Colegii mi-au propus să fiu alături de ei mai departe, și evident că nu plec, pentru că eu am ridicat acest partid. Cel mai probabil, voi fi mai puțin vizibil, vor ieși în față colegii din Executivul politic. Apare și un președinte de onoare al partidului”, a mai spus Igor Dodon.

Congresul Extraordinar al PSRM va fi organizat la data de 18 decembrie. În timpul ședinței Congresului urmează a fi aprobată noua redacție a statutului partidului și programul politic actualizat al PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share