Economie

Ce spune Veaceslav Platon despre recuperarea MAIB și MICB, dacă va fi achitat și eliberat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, numit și ”raiderul Nr.1 în spațiul CSI”, a declarat că nu va întreprinde acțiuni împotriva statului în vederea recuperării prejudiciului cauzat în urma deposedării sale de anumite bunuri, inclusiv de acțiunile bancare, dacă va fi achitat și eliberat. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune tv8.md

Întrebat despre recuperarea acțiunilor pe care le-a fi deținut la MAIB, preluate printr-o sentință de judecată și vândute unor investitori din Uniunea Europeană (BERD și două companii străine au cumpărat peste 41% din acțiuni), Platon afirmă că acestea nu i-au aparținut și nu poate pretinde la el.

Ce ține de MICB, Platon susține că va cere despăgubiri din cotul lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, deoarece ei au fost autorii schemei de preluare, cu implicarea structurilor statului în calitate de instrumente.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat la ani grei de pușcărie, fiind învinuit de implicarea în schema de jefuire a sistemului bancar din țara noastră. Totuși, Procurorul General al Republicii Moldova a declarat, precum că materialele din dosarul penal au fost falsificate în totalitate, iar cauza urmează a fi revizuită și rejudecată în cadrul unei ședințe publice și cu acces pentru societatea-civilă.

loading...

Comments are closed.